Page content

Je boekhouding

Je start als ondernemer. Hoe ga je je boekhouding doen?

Een boekhouding bijhouden is verplicht als je een onderneming hebt. Maar het belangrijkste is dat je zicht hebt op je inkomsten en uitgaven. Liever nog: of je winst maakt. En dat je daarop kunt bijsturen. Dat je kunt splitsen naar soorten werk zodat je kunt zien welke werkzaamheden van jouw bedrijf hoeveel winst genereren. Oftwel: voer de regie over jouw onderneming.

Lees meer

Website (laten) bouwen?

Een website voor je bedrijf is natuurlijk niet meer weg te denken. In dit artikel vind je allerlei mogelijkheden voor je website. Voor een nieuwe website of om je huidige om te zetten.

Ontwerp en bouw: dat zijn 2 verschillende dingen.

Veel ondernemers kennen iemand die hun website kan bouwen. Hun zoon, buurjongen of neef. Dat hoor ik vaak voorbij komen. Op zich is er niks mis mee. Je buurjongen is al een heel eind met zijn opleiding communicatie en media en kan jou natuurlijk helpen. De vraag is of dat verstandig is. Ik zie 3 redenen waarom je dat niet zou moeten doen.

Lees meer

Mailinglijst opbouwen: welke systemen zijn er?

Lees allereerst dit artikel over een mailinglijst, wat de voordelen zijn en waarom je zo’n lijst moet hebben.

Tips voor programma’s die het bouwen van je mailinglijst gemakkelijker voor je maken.

Het versturen van mails vanuit outlook of webmail, ook al  doe je dat vanuit je zakelijke mailadres, is not done. Het is omslachtig, je creëert er spam mee en het veranderen van mailadressen kost je tijd.

Dat kan veel efficiënter, netter en professioneler!

Lees meer

Hoe ik in korte tijd mijn mailinglijst verdubbelde

Je kent het ongetwijfeld: een mailinglijst. Zo’n lijst met mailadressen die je in de loop van de tijd hebt verzameld. Een mailinglijst waarbij je met één druk op de knop een groot aantal mensen tegelijkertijd mailt.

In mijn dagelijkse praktijk kom ik heel veel ondernemers tegen die het belang van een mailinglijst flink onderschatten. Op zijn minst stellen ze het uit om dit op te pakken. Of ze beginnen ermee maar stoppen er verder geen energie in.

Lees meer

Ik heb een bedrijfje

Van de 10 startende ondernemers zijn er 3 vrouw. Volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel daalt het aandeel vrouwen dat start als ondernemer.

Wist je trouwens dat er procentueel gezien veel meer mannen failliet gaan dan vrouwen? Ben je ook benieuwd naar de verschillen?
Lees meer

Pagina 1 van 212